ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ

10 Μαΐου 2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου στην αίθουσα ΕΡΑΤΩ του ξενοδοχείου PLAZA  ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός παραγωγής τηλεοπτικής διαφήμισης (κοινωνικού μηνύματος) με τίτλο «ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ο οποίος διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου  σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δωδεκανήσου. Ο διαγωνισμός είχε ως αντικείμενο το ζήτημα της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και των τοπικών φορέων για το σεβασμό των δικαιωμάτων των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες με έμφαση στο πρακτικό θέμα της προσβασιμότητας των Α.Μ.Ε.Α. στην πόλη, στο χωριό και στην ύπαιθρο.

Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Ρ. κ. Πέπη Παπαπαύλου-Βαρδέλλη. Πριν την προβολή των βίντεο η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και μέλος της κριτικής επιτροπής κ. Ευαγγελία Μουλά απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, η Δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Δέσποινα Ζιώγα  ανέπτυξε επιγραμματικά το νομικό πλαίσιο που διέπει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική έννομη τάξη ενώ η Δικηγόρος Ρόδου, μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ευανθία Μπόνη, εκπροσωπώντας την κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού μίλησε για το πως αντιλήφθηκαν τα παιδιά, μέσα από τα βίντεο, τη διάκριση και τον αποκλεισμό που βιώνουν οι άνθρωποι με αναπηρία.

Μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού ήταν επίσης ο Δικηγόρος Ρόδου κ. Γαβριήλ Χαρίτος, η Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ρόδου κα Χριστίνα Μέγα, η Κλινική Ψυχολόγος- Συγγραφέας κα Χριστίνα Σαββάκη-Γκρανζάν και ο Δικηγόρος Ρόδου κ. Νικόλαος Τζεδάκης.

Ακολούθησε η προβολή των κοινωνικών μηνυμάτων που διαγωνίσθηκαν καθώς και σχολιασμός από τα παιδιά που συμμετείχαν. Συγκεκριμένα στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος με ιδιαίτερα αξιόλογες δημιουργίες 9 σχολεία της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα τα σχολεία: Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία, 4ο ΓΕΛ Ρόδου, 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου, ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου, 1ο Γυμνάσιο Κω, 4ο Γυμνάσιο Ρόδου, 3ο Γυμνάσιο Ρόδου, 3ο ΓΕΛ Ρόδου, 2ο Γυμνάσιο Κω.

Τα σχολεία που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ήταν: 1ο βραβείο: 1ο Γυμνάσιο Κω, 2ο βραβείο: «Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία» και 3ο βραβείο: 3ο Γυμνάσιο Ρόδου.

Δόθηκαν έπαινοι σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό ενώ υπήρξε σύνδεση μέσω skype με τα σχολεία εκτός Ρόδου.

Τα τρία βραβευμένα τηλεοπτικά μηνύματα θα υποβληθούν με επιμέλεια  της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ) προκειμένου να επιτραπεί η δωρεάν μετάδοσή τους ως ‘κοινωνικό μήνυμα’ από τηλεοπτικούς σταθμούς της Δωδεκανήσου και/ή της υπόλοιπης Ελλάδας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Αιγαίου κ. Ηλίας Ζωγραφίδης, ο κ. Βασίλειος Περίδης Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Σ.Ρ. και ο κ. Βασίλειος Καταβενάκης, Γεν. Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Σ.Ρ. οι οποίοι απένειμαν στους διακριθέντες,  αναμνηστικές πλακέτες εκ μέρους του Δ.Σ.Ρ.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δ.Σ.Ρ. ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Δικηγόρους Ρόδου κ.κ. Γαβριήλ Χαρίτο και Νίκο Τζεδάκη για την πολύτιμη συμβολή τους στην διοργάνωση του Διαγωνισμού και ιδιαίτερα στην τεχνική υποστήριξη της όλης δράσης .

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δ.Σ.Ρ. ευχαριστεί επιπλέον το ξενοδοχείο PLAZA και την οικογένεια Γεωργά για την παραχώρηση της αίθουσας στην οποία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής, τους γραφίστες Δημοσθένη Παναγιωτάκη για το λογότυπο της διοργάνωσης και Παναγιώτη Τουβρά για τους επαίνους που δόθηκαν στα παιδιά.

Print Friendly, PDF & Email