ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΣΡ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ

Προς

Τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Ρόδου

Κοινοποιούμενη:

1)      Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

2)      Πρόεδρο Αρείου Πάγου

Ρόδος 9 Οκτωβρίου 2015

Κύριοι

Η πολιτεία τα τελευταία χρόνια με σκοπό την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοδύνης έχει επανειλημμένα προβεί στην τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της αν για την επίτευξη του σκοπού αυτού διαθέτει το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό, από πλευράς Δικαστών και από πλευράς Γραμματέων, ως και την απαιτούμενη προς τούτο υλικοτεχνική υποδομή.

Όμως εξαιτίας των ως άνω ελλείψεων η προσπάθεια αυτή αποβαίνει πάντοτε ατελέσφορη και ανεπιτυχής.

Συγκεκριμένα  επί προβλεπομένων στο Πρωτοδικείο Ρόδου 31 οργανικών θέσεων Γραμματέων είναι καλυμμένες μόνο οι 13, με αποτέλεσμα  να μην μπορεί να υπάρξει σύνθεση Δικαστηρίων για την εκδίκαση των υποθέσεων. Επιπλέον δε το πρόβλημα επιτείνεται και από την έλλειψη αιθουσών και ο κάθε Δικαστής αναμένει πότε θα ελευθερωθεί Γραμματέας και αίθουσα προκειμένου να ανέβει στην έδρα.

Επίσης στο Ειρηνοδικείο όχι μόνο δεν έχουν αυξηθεί οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις λόγω του υπερδιπλασιασμού της υλικής αρμοδιότητας του, αλλά ούτε και οι προβλεπόμενες σήμερα οργανικές θέσεις έχουν καλυφθεί.

Την τραγική αυτή κατάσταση επανειλημμένα έχει εκθέσει στους αρμοδίους τόσο ο Σύλλογος Γραμματέων όσο και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου, παρά ταύτα η κατάσταση την οποία εμφανίζουν τα Δικαστήρια της Ρόδου εξαιτίας των ελλείψεων Γραμματέων και των κατάλληλων υποδομών, είναι και κατ’ επιεική χαρακτηρισμό τουλάχιστον τριτοκοσμική.

Προ αυτής της τραγική κατάστασης ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων  της Ρόδου εκήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας από την 12 Οκτωβρίου 2015 ημέρα Δευτέρα έως 23η Οκτωβρίου 2015 ημέρα Παρασκευή και από ώρα 12:00 έως 15:00.

Τις ως άνω στάσεις εργασίας ο Δικηγορικός Σύλλογος τις στηρίζει και συμπαραστέκεται στα δίκαια θεσμικά αιτήματα των υπαλλήλων, να πληρωθούν άμεσα οι οργανικές θέσεις  των υπαλλήλων για την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά οι ιθύνοντες θα ευαισθητοποιηθούν για την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων.

Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

Ο Πρόεδρος                     Ο Γ. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Σαρρής         Βασίλειος Καταβενάκης

 

Print Friendly, PDF & Email