Μέσω του portal πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία πληροφόρησης για το στάδιο ποινικής δικογραφίας (ΡΟΗ ΜΗΝΥΣΗΣ)

Μνημόνιο Συνεργασίας Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων – Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την πρόσβαση των δικηγόρων σε πραγματικό χρόνο στην ηλεκτρονική υπηρεσία πληροφόρησης για το στάδιο ποινικής δικογραφίας (ΡΟΗ ΜΗΝΥΣΗΣ)

Μετά από συστηματικές μακρές και επίμονες προσπάθειες του δικηγορικού σώματος, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς (Εισαγγελία Πρωτοδικών, υπευθύνους έργου ΟΣΔΔΥ ΠΠ, Υπουργείο Δικαιοσύνης), υπεγράφη σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου και του Προέδρου της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσού, παρουσία του αρμόδιου συμβούλου του ΔΣΑ για την Εισαγγελία κ. Δημητρίου Αναστασόπουλου και της Προϊσταμένης της Γραμματείας της Εισαγγελίας κας Ιωαννίδου, για την εξασφάλιση πρόσβασης των δικηγόρων σε πραγματικό χρόνο στη ροή της μήνυσης, με πλήρη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Προς τούτο αναπτύχθηκε εφαρμογή στο portal.olomeleia.gr, η οποία διαλειτουργεί πλήρως με το ΟΣΔΔΥ ΠΠ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπογραφέν Μνημόνιο για την πρόσβαση στη ροή μήνυσης, ο πληρεξούσιος Δικηγόρος ακολουθεί τα κάτωθι (συνοπτικά) βήματα:

1. Συνδέεται στο portal.olomeleia.gr με τους κωδικούς του.

2. Μεταβαίνει στην ενότητα «Πληροφόρηση για Στάδιο δικογραφίας»

3. Μεταβαίνει στη φόρμα αναζήτησης για το στάδιο δικογραφίας. Επιλέγει την Εισαγγελία για την οποία θέλει να αναζητήσει πληροφορίες, συμπληρώνει στα κριτήρια αναζήτησης είτε τον ΑΒΜ/ΑΔ της δικογραφίας είτε τον αριθμό και το έτος πρωτοκόλλου της δικογραφίας που τον ενδιαφέρει.

4. Μετά την εισαγωγή του ΑΒΜ/ΑΔ /αρ. πρωτοκόλλου και έτος πρωτοκόλλου και την αποδοχή των δηλώσεων που εμφανίζει το σύστημα σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αιτείται τη λήψη μη επίσημου, αυτοματοποιημένου σημειώματος πορείας δικογραφίας.

5. Ο αιτών, λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο, μέσω ασφαλούς σύνδεσης με το ΟΣΔΔΥΠΠ, το αποτέλεσμα αναζήτησης που περιλαμβάνει τις κάτωθι πληροφορίες που αφορούν τη δικογραφία:

I. Κατάλογο με τους Αριθμούς Βιβλίων και την αντίστοιχη ημερομηνία Εισαγωγής τους στην εκάστοτε Εισαγγελία.

II. Την ημερομηνία υποβολής από Αρχή και τον τίτλο της Αρχής (Προέλευση)

III. Την ημερομηνία Πρωτοκόλλου/Αριθμό Πρωτοκόλλου Αρχής

IV. Κατάλογο των Μηνυομένων/Κατηγορούμενων (ανωνυμοποιημένα στοιχεία επωνύμου, ονόματος, πατρωνύμου, μητρωνύμου)

V. Κατάλογο των Μηνυτών (ανωνυμοποιημένα στοιχεία επωνύμου, ονόματος, πατρωνύμου, μητρωνύμου)

VI. Κατάλογο των Αδικημάτων

VII. Στάδιο δικογραφίας:

α. Ημερομηνία Ανάθεσης·

β. Ημερομηνία Αποστολής·

γ. Ενέργεια (τελευταία κίνηση της δικογραφίας)·

δ. Ημερομηνία Επανυποβολής·

ε. Πρωτόκολλο Επανυποβολής·

στ. Στοιχεία Δικασίμου·

ζ. Στοιχεία Απόφασης.

Το δικηγορικό σώμα έχει ολοκληρώσει τις ενέργειες που απαιτούνταν για τη διαλειτουργικότητα των συστημάτων και η εφαρμογή του portal.olomeleia.gr είναι πλήρως λειτουργική, τόσο από τεχνικής άποψης όσο και από πλευράς προσωπικών δεδομένων.

Στην Πολιτεία απόκειται πλέον να επιλύσει οποιαδήποτε διαδικαστικά προβλήματα που αφορούν στη συμβατική της σχέση με τον πάροχο του έργου από πλευρά ΟΣΔΥ-ΠΠ, προκειμένου η υπηρεσία να τεθεί άμεσα στη διάθεση των δικηγόρων.

mnimonio_synergasias_gia_tin_prosvasi_ton_dikigoron_stin_ilektroniki_ypiresia_plifororisis_gia_to_stadio_poinikis_dikografias_meso_pliforiakoy_systimatos

Print Friendly, PDF & Email