ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΣΡ ΣΤΟ EESD Forum 9ο Europe, Entrepreneurship & Sustainable Development Forum της Ρόδου! Πρώτη εκδήλωση για το ελληνικό κίνημα #metoo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ξεκινάει την Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, το 9ο Europe, Entrepreneurship & Sustainable Development Forum της Ρόδου! Πρώτη εκδήλωση για το ελληνικό κίνημα #metoo

Λίγα λόγια για την πρώτη εκδήλωση «Κίνημα #metoo: η περίπτωση της Ελλάδας!» που θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, στις 19:00.

Tο παγκόσμιο κίνημα Me Too, ή #MeToo, είναι ανεξάρτητο κοινωνικό κίνημα ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και τη σεξουαλική παρενόχληση, οποιασδήποτε μορφής. Στόχος του κινήματος είναι η δημοσιοποίηση και η νομική καταγγελία όλων των μορφών σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης ή κατάχρησης εξουσίας. Το κίνημα γιγαντώθηκε το 2017 με σκάνδαλα στις ΗΠΑ που παρέσυραν πολιτικούς, κινηματογραφικούς παραγωγούς, ηθοποιούς, μεταξύ άλλων, και από τότε βρίσκει τοπικές και εθνικές εκφάνσεις. Στην Ελλάδα, το κίνημα πραγματικά φούντωσε με τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου, διέτρεξε τον αθλητικό χώρο και πέρασε στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης, με συνταρακτικές αποκαλύψεις.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να καταγράψει τις νομικές και εγκληματολογικές προεκτάσεις, να δώσει στο κοινό μία εικόνα της ψυχολογικής κατάστασης του θύματος, αλλά και να σημειώσει ότι ο χώρος του αθλητισμού και των τεχνών πρέπει να είναι ένας ασφαλής χώρος για όλους.

Ομιλητές (αλφαβητικά):

– Αναστασία Βεργωτή, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

– Μαρία Μανιώτη, Ηθοποιός, Χορογράφος, Δασκάλα Χορού-Θεάτρου

– Μάνος Τεχνίτης, Δικηγόρος – Εγκληματολόγος (LL.M, ΜSc)

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαρία Ελίζα Θεοδώρου, Δικηγόρος (MA), μέλος Δ.Σ. του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω Zoom. Απαιτείται προεγγραφή, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Πληροφορίες εγγραφής στις εκδηλώσεις στο Facebook.

Για όσους/ες δεν προλάβουν να εγγραφούν ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν μέσω Zoom, όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του καναλιού του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgr5CGL5d1Q38SgLn19dodQ, και θα διατηρηθούν εκεί στο αρχείο, για μελλοντική αναφορά.

Το EESD Forum 2021 διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δωδεκανήσου της ΑΝ.ΔΩ., με επιστημονικό συνεργάτη το Rhodes Project.

Έχει ενταχθεί επίσημα στις τοπικές δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “GIRA – Green Initiatives in Rural Areas” που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το EESD Forum είναι αφιερωμένο στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

E-mail: press@houseofeurope-rhodes.eu

The House of Europe in Rhodes
30, Evraion Martyron Sq. and Byzantiou St., Medieval Town, P.C. 85131, Rhodes, GREECE

Print Friendly, PDF & Email