ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΑΔΑΣ Δ.Σ.Ρ

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Δ.Σ. Ρόδου έχει ζωή και δράση από τις αρχές της δεκαετίες του ’80. Ωστόσο, σαν ομάδα με περισσότερη οργάνωση και δομές εμφανίζεται το έτος 1985 και είναι από τις ομάδες που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του θεσμού του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων που αργότερα έμελλε να γίνει θεσμός με εξαιρετικές, λαμπρές διοργανώσεις και εκδηλώσεις των Συλλόγων, οι οποίες κατά κανόνα αποτελούν κόσμημα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Η ομάδα μας συμμετείχε πρώτη φορά στο θεσμό στη 2η διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε το 1986. Έκτοτε συμμετέχει ανελλιπώς στο πρωτάθλημα και είχε την τιμή να διοργανώσει την τελική φάση, εκτός από τη φετινή, άλλες δύο φορές, το 1988 και το 1998, με απόλυτη επιτυχία.

Μάλιστα, παρά το μικρό μέγεθος του Συλλόγου, υπήρξε φιναλίστ στον τελικό της διοργάνωσης δύο φορές, την πρώτη το 1988 στη διοργάνωση της Ρόδου, όταν και ηττήθηκε από τον Αρμενόπουλο στη διαδικασία των πέναλτι, και τη δεύτερη το 1991 στη διοργάνωση του Πειραιά, όταν και ηττήθηκε από τον Αριστοτέλη με σκορ 0-1. Η συμβολή, όμως, της ομάδας μας στο θεσμό δεν είναι μόνο αγωνιστική. Στη Συνδιάσκεψη της Ρόδου το 1998 με πρωτοβουλία της ομάδας τέθηκαν για πρώτη φορά επίσημοι κανόνες στη διοργάνωση με την ψήφιση του Κανονισμού Πρωταθλήματος, γεγονός που έδωσε μία άλλη «νότα» και αίγλη στο θεσμό. Ο Κανονισμός αυτός ισχύει μέχρι σήμερα με τις τροποποιήσεις που έχουν εντωμεταξύ ψηφιστεί από τις Συνδιασκέψεις των Διοργανώσεων που ακολούθησαν.

Προσφάτως πάλι η ομάδα μας υπήρξε πρωτοπόρα με την πρόταση που υπερψηφίστηκε από τις συμμετέχουσες ομάδες στη Συνδιάσκεψη της Κοζάνης για τη συμμετοχή για πρώτη φορά στο θεσμό ομάδας από την Κύπρο και μάλιστα απευθείας στην τελική φάση της φετινής διοργάνωσης, κάτι που αισιοδοξούμε ότι θα δυναμώσει το θεσμό και τις σχέσεις συναδελφικότητας με τους Κυπρίους αδελφούς μας. Από τα τέλη του 2016 η ποδοσφαιρική ομάδα απέκτησε νομική μορφή με την ίδρυση του Σωματείου με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΡΟΔΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΣ».

Κατά καιρούς έχει επιδείξει σημαντική κοινωνική και φιλανθρωπική δράση με τη διεξαγωγή διάφορων εκδηλώσεων για την οικονομική ενίσχυση ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων έχοντας αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και κερδίσει το σεβασμό στη μικρή κοινωνία της Ρόδου.

 

Print Friendly, PDF & Email