Απόφαση παράτασης της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και 14 Μαίου 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6/5/2016

Απόφαση παράτασης της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και 14 Μαίου 2016

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κατά την σημερινή (6/5/2016)  συνεδρίασή της στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επεσήμανε ότι:

·     Η εσπευσμένη ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία που σέβεται τους πολίτες και τις αρχές του κράτους δικαίου.

·        Οι ρυθμίσεις του παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα και την ευρωπαική δημόσια τάξη, όπως έχει γνωμοδοτήσει και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

·        Ελλείπουν αναλογιστικές μελέτες για το ΕΤΑΑ που να τεκμηριώνουν το ύψος των επιβαλλόμενων εισφορών και των παροχών.

·        Επιβάλλονται δημευτικού χαρακτήρα επιβαρύνσεις για τους Δικηγόρους, των οποίων η αξιοπρεπή διαβίωση και επαγγελματική υπόσταση τίθενται πλεον σε κίνδυνο. Οι εισφορές υπερδιπλασιάζονται  και οι παροχές υποδιπλασιάζονται. Οι φερόμενες “εκπτώσεις” δεν επιλύουν τα προβλήματα που συνεπάγεται το προτεινόμενο σύστημα.

 

Για τους παραπάνω λόγους, αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και το ερχόμενο Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 και την συμμετοχή στις προγραμματισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού.

Print Friendly, PDF & Email