ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Δ.Σ.Ρ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Δ.Σ.Ρ.
Με την παράδοση παιδικών βιβλίων για την βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Γενναδιου από την Ομάδα Κοινωνικής Δράσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου  ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουνίου η σχετική δράση της Ομάδας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία  είχε ως στόχο τη συγκέντρωση παιδικών βιβλίων από τα μέλη του Δ.Σ.Ρ. και της τοπικής κοινωνίας για τα παιδιά εκείνα του νησιού ,  για τα οποία  η πρόσβαση σε λογοτεχνικά  βιβλία δεν είναι ευχερής.
Το Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικες ανάγκες των παιδιών 10 συνολικά απομακρυσμένων χωριών της Νότιας Ρόδου. Οι μαθητές που φοιτούν στο συγκεκριμένο  σχολείο διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις με στόχο να λάβουν τα εφόδια που δικαιούνται στο δρόμο για την εκπαίδευση.
Σκοπός της δράσης είναι η ενδυνάμωση  της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Γενναδιου ώστε να  αποτελέσει έναν σημαντικό πυλώνα για την ενίσχυση της φιλαναγνωσιας ανάμεσα στα παιδιά της ευρύτερης περιοχής.
Νωρίτερα δικηγόροι – μέλη της Ομάδας Κοινωνικής Δράσης παρέδωσαν μέρος των παιδικών βιβλίων που συγκεντρωθηκαν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Ρόδου.
Η Ομάδα Κοινωνικής Δράσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν τη πρωτοβουλία αυτή, τα μέλη του Δ.Σ.Ρ και ιδιαίτερα
τον συνάδελφο Μανώλη Στρατή για την εξαιρετικά μεγάλη προσφορά τους, τον Σχολικό Σύμβουλο Πέτρο Σπανό και την Μαίρη Χατζηαντωνιου, Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ρόδου για την τόσο μεγάλη συνεισφορά τους στην επιτυχία της δράσης αυτής.

ΓΕΝΝΑΔΙ2

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Print Friendly, PDF & Email