Δωρεάν Δικηγόρος για νέους έως 35 ετών “ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ”

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     O Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου, πιστός στις δεσμεύσεις του για προσφορά στην κοινωνία, εντάχθηκε και πάλι με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δ.Σ.Ρ. στο νέο πρόγραμμα της «Νομικής Βοήθειας για Νέους – Legal Aid» για το χρονικό διάστημα 2017-2019, το οποίο πλέον διαχειρίζεται η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Νομικής Βοήθειας – Legal Aid.

Αντικείμενο του προγράμματος «Νομική Βοήθεια για Νέους» της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς είναι η δωρεάν νομική συνδρομή σε ανήλικους και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες νέων (ομάδες-στόχος, δικαιούχοι) μέχρι 35 ετών, η οποία καλύπτει την εκπροσώπηση τους, τόσο εξωδικαστικά, όσο και ενώπιον των δικαστηρίων.

     Η δωρεάν νομική βοήθεια που παρέχεται μέσω του Προγράμματος συνίσταται στο διορισμό δικηγόρου στον αιτούντα, καθώς και στην κάλυψη αμοιβής και εξόδων για παράσταση στο δικαστήριο για ποινικές, αστικές, διοικητικές υποθέσεις ή/και σε υποθέσεις εργατικού δικαίου.

Εκτός από τις παραστάσεις σε δικαστήριο, η νομική βοήθεια που παρέχεται μπορεί να συνίσταται σε άλλες εξωδικαστικές ενέργειες, όπως:

  • επίδοση εγγράφων μέσω δικαστικού επιμελητή,
  • τυχόν νομική συνδρομή συμβολαιογράφου και
  • διενέργεια έκδοσης εγγράφων διοικητικής φύσεως ή άλλου είδους εγγράφων, απαραίτητων για την τακτοποίηση της νομικής κατάστασης του αιτούντος βοήθεια (π.χ. έκδοση ληξιαρχικής πράξης, πιστοποιητικού γεννήσεως, τακτοποίηση παραμονής του αιτούντος στη χώρα κλπ).

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας που είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών μπορούν να καταθέτουν αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα, στη γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου επί της οδού 25ης Μαρτίου αρ. 9 (ώρες 10:00-13:00). Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δ.Σ.Ρ. (www.dsrnet.gr) στο πεδίο legal aid «οδηγός προγράμματος Νομικής Βοήθειας Νέας Γενιάς» ή απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 22410-20413.

Ρόδος 16/3/2018

Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

Ο Πρόεδρος                    Η Γ. Γραμματέας

Βασίλειος Περίδης    Καλλιόπη Παπαπαύλου-Βαρδέλλη

Print Friendly, PDF & Email