ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΑ 21775/29.6.2015 (ΦΕΚ Β’ 1290) ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              Αθήνα,    1  Ιουλίου   2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & Δ.Α.                 Αριθμ. πρωτ. 22465

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

& ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Κ.Υ.

ΤΜΗΜΑ   ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ & ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 31

Ταχ. Κώδικας: 101 83

Πληροφορίες:  M. Τζιβάκη

Τηλέφωνο: 2131361673

 

 

ΘΕΜΑ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΑ 21775/29.6.2015 (ΦΕΚ Β’ 1290)

 

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή απόφαση 21775/29.6.2015 (ΦΕΚ Β’ 1290) των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών περί «Καθορισμού του ύψους της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων, εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κ.λπ. για τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, καθώς και του τρόπου καταβολής τους».

 

Α. Σας γνωρίζουμε ότι οι δικαιούχοι προκαταβολής αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων μπορούν να προσέρχονται στα καταστήματα της Τράπεζας που λειτουργούν ήδη πανελλαδικά, για την εκτέλεση των προβλεπόμενων από το νόμο συναλλαγών. Η απεικόνιση των καταστημάτων  αυτών βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Τράπεζας www.piraeusbank.gr.

 

Επίσης,  από την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015, θα λειτουργούν επιπλέον καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως απεικονίζονται στο πίνακα που ακολουθεί ώστε να εισπράξουν την αμοιβή τους. Στα συγκεκριμένα επιπλέον καταστήματα η εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων θα γίνεται κατά προτεραιότητα.

 

α/α

κωδ.

Κατάστημα

Διεύθυνση

1

2032

Κοραή Κοραή 5 Αθήνα

2

2028

Καλαμακίου Λεωφ. Ποσειδώνος 26
& Ρήγα Φεραίου
Άλιμος

3

2147

Λαμπρινής Ιωάννου Φωκά 92 & Έρσης 2 Γαλάτσι

4

2070

Χαροκόπου Χαροκόπου 72 &
Ρήγα Φεραίου
Καλλιθέα

5

1904

Πειραιά Δ. Γούναρη 21-23 Πειραιάς

6

2095

Πλατείας Κασταλίας, Μαρούσι Δημ. Ράλλη 4-6 Μαρούσι

7

2019

Γλυφάδας Λεωφόρος Ποσειδώνος 67 Γλυφάδα

8

1729

Κορωπίου Βασ. Κωνσταντίνου 156 Κορωπί

9

1045

Μενιδίου Δεκελείας 27 & Δημοσθένους Αχαρνές

     

10

2211

Βασ. Ηρακλείου,Θεσσαλονίκη Βασ. Ηρακλείου 1 Θεσσαλονίκη

11

2229

Σ. Σταθμού, Θεσσαλονίκη Μοναστηρίου 15 Θεσσαλονίκη

12

2237

Κατούνη Τσιμισκή 2 & Κατούνη Θεσσαλονίκη

 

 

Οι δικαιούχοι προκαταβολής αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων μπορούν να προσέρχονται στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς το αργότερο μέχρι και την 10η Ιουλίου 2015, ημέρα Παρασκευή, ώστε να εισπράξουν την αμοιβή τους.

 

Πέραν της ημερομηνίας αυτής η αποζημίωση θα καταβάλλεται με τη διαδικασία του Τακτικού Χρηματικού Εντάλματος, σε μεταγενέστερο χρόνο, κατόπιν αίτησης του δικαιούχου προς το Υπουργείο Εσωτερικών & Δ.Α.

 

Για την είσπραξη των αποζημιώσεων από την Τράπεζα Πειραιώς, οι δικαιούχοι  απαιτείται να επιδείξουν το Δελτίο Αστυνομικής τους Ταυτότητας και να καταθέσουν στην Τράπεζα :

α) Πρωτότυπο  έγγραφο του διορισμού τους, κρατώντας οι δικαιούχοι  αντίγραφο αυτού,

β)  Πρωτότυπη διατακτική (ήτοι πρωτότυπο  έγγραφο αρμόδιας Εισαγγελίας), από την οποία θα προκύπτει και το ύψος της δικαιούμενης αποζημίωσης (συνολική ημερήσια αποζημίωση και οδοιπορικά).

γ) Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του δικαιούχου (ΑΦΜ), το οποίο θα αναγράφεται στην ως άνω (β) διατακτική. Σε περίπτωση που ο Α.Φ.Μ. δεν αναγράφεται στην διατακτική, ο δικαιούχος οφείλει να προσκομίσει φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ή άλλου εγγράφου αρμόδιας δημόσιας αρχής, το οποίο να πιστοποιεί αυτόν.

 

Σε περίπτωση μη υπαρκτού Α.Φ.Μ. η Τράπεζα Πειραιώς δεν επιτρέπεται να καταβάλει στο δικαιούχο την αποζημίωση. Ως εκ τούτου οι δικαιούχοι κατά την παραλαβή της διατακτικής, από την οικεία εισαγγελία, οφείλουν να ελέγχουν την ορθότητα του αναγραφόμενου σε αυτήν Α.Φ.Μ..

 

Σε περίπτωση κατάθεσης μη πρωτότυπων εγγράφων διορισμού και διατακτικής πληρωμής (ακόμα και επικυρωμένων αντιγράφων), η Τράπεζα Πειραιώς δεν επιτρέπεται να καταβάλει στο δικαιούχο την αποζημίωση.

 

Διευκρινίζουμε ότι οι αναπληρωτές δικαστικοί αντιπρόσωποι, που προπληρώθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς, και στη συνέχεια διορίστηκαν από τον έφορο τακτικοί δικαστικοί αντιπρόσωποι δικαιούνται επιπλέον αποζημίωση η οποία θα τους καταβληθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και Δ.Α. με τη διαδικασία του Τακτικού Χρηματικού Εντάλματος.

 

Β. Αρμόδια υπηρεσία για την καταβολή αποζημίωσης για τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος στους δικαιούχους αντιπροσώπους της  δικαστικής αρχής, που διορίζονται εντός του νομού της έδρας τους και δεν δικαιούνται προκαταβολή, ορίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης Υπουργείου Οικονομικών (Γ.Γ.Π.Σ.& Δ.Υ. ΥΠ.ΟΙΚ.).

 

Σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της αποζημίωσης είναι η κατά περίπτωση, συμπλήρωση των Παραρτημάτων Ι, ΙΙ και ΙΙΙ και η αποστολή των συμπληρωμένων παραρτημάτων μέσω των πρωτοδικείων και των εφόρων στη Γ.Γ.Π.Σ.& Δ.Υ. ΥΠ.ΟΙΚ..

Με το παρόν έγγραφο παρέχονται οδηγίες συμπλήρωσης των παραρτημάτων καθώς και παραδείγματα συμπλήρωσής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν σχετικές πληροφορίες και οδηγίες συμπλήρωσης στο site του Υπουργείο Εσωτερικών & Δ.Α.  www.ypes.gr καθώς και στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr καθώς και στα τηλέφωνα: Στ. Ψυχογιού 2131361649, Μ. Τζιβάκη 2131361673.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ

Print Friendly, PDF & Email