ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                                                                ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ  ΠΡΟΕΔΡΩΝ  

                                                                                                                                               ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η πρωτοφανής προσφυγική κρίση που βιώνουμε καθημερινά θέτει πολύπλευρα προβλήματα, με πολιτικές, κοινωνικές αλλά και νομικές διαστάσεις και δημιουργεί μεγάλες ανάγκες εθελοντικής κατ’ αρχήν προσφοράς, νομικής συνδρομής, αλλά και άλλων δράσεων.

Σ’ αυτή την συγκυρία οι Έλληνες δικηγόροι, με τη μεγάλη δημοκρατική παράδοση στην προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, δεν μπορούμε να ατενίζουμε με αδράνεια. Άλλωστε, ο Κώδικας Δεοντολογίας του Δικηγορικού Λειτουργήματος ορίζει (στο άρθρο 2 αυτού) ότι ο Δικηγόρος «είναι υπέρμαχος της  Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, … είναι ο φυσικός υπερασπιστής των αδικουμένων και των καταπιεζομένων.»

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουμε  πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο δικηγόρο και ασκούμενο δικηγόρο που επιθυμεί να προσφέρει και να πλαισιώσει τις δράσεις που θα προκριθούν, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντών Δικηγόρων που δημιουργούμε για να συμβάλλουμε ενεργά στην αντιμετώπιση πλευρών της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Ενημερώνουμε ότι, πέρα από ανθρωπιστικές δράσεις, τις οποίες άμεσα ξεκινάμε, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι προτίθενται να προχωρήσουν και σε άλλες ενέργειες, όπως, ιδίως, να διεκδικήσουν την οργάνωση πλαισίου νομικής βοήθειας στο πεδίο, δηλαδή εκεί που ζουν και διαμένουν οι εισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση dsarel@ath.forthnet.gr, σημειώνοντας, εφόσον επιθυμούν, τις τυχόν σπουδές τους ή την προηγούμενη εμπειρία τους στα θέματα αυτά.

Θα υπάρξουν νεώτερες ανακοινώσεις για τη συνέχεια.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

Print Friendly, PDF & Email