ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ

18/12/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου καταδικάζει την πρωτοφανή και προσβλητική επίθεση του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε βάρος του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και σε βάρος του συνόλου των δικηγόρων, καθώς και την οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία δυναμιτίζει την αγαστή συνεργασία Δικαστών και Δικηγόρων.

Με την παρούσα στηρίζουμε κάθε ενέργεια του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί με στόχο την εκτόνωση της παρούσας κατάστασης.

Επιπλέον θα θέλαμε ιδιαίτερα να τονίσουμε το αδιαπραγμάτευτο της συμμετοχής των δικηγόρων ως δικαστικών αντιπροσώπων σε αρχαιρεσίες συλλογικών οργάνων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Η πρόσφατη περιθωριοποίηση των δικηγόρων στις αρχαιρεσίες του ΤΕΕ και του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με τον διορισμό δικαστών ως δικαστικών αντιπροσώπων, θέτει ξεκάθαρα σε αμφισβήτηση τη θέση και το ρόλο του δικηγόρου στην εκλογική διαδικασία των συλλογικών οργάνων.

Για το λόγο αυτό καλούμε τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας,  πέραν των άλλων σοβαρών θεμάτων να παρέμβει  θεσμικά και για το θέμα αυτό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού  Συλλόγου Ρόδου

Ο Πρόεδρος                                                Η Γ.  Γραμματέας

Βασίλειος Περίδης                           Καλλιόπη Παπαπαύλου-Βαρδέλλη

 

Print Friendly, PDF & Email