ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΔΣΡ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 25.05.2021 έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Ρόδου ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Ρόδου, οι βουλευτές Δωδεκανήσου κκ Ε.Κόνσολας, Τ.Ιατρίδη και Ι.Παππάς, ο Διευθυντής του Κτηματολογίου Ρόδου, ο Εφέτης  κ. Π. Πρέκας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου καθώς και εκπρόσωποι της Πολεοδομίας του Δήμου, της Κτηματικής Υπηρεσίας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στα πλαίσια της σύσκεψης ο Υπουργός Δικαιοσύνης τάχθηκε υπέρ της  μόνιμης μετεγκατάστασης του Κτηματολογίου στο νέο κτίριο του παλιού Νοσοκομείου. Από πλευράς του Συλλόγου μας προτάθηκαν λύσεις τόσο για την επισκευή του υφιστάμενου κτιρίου του Κτηματολογίου χωρίς την μετεγκατάσταση όσο και για την άμεση μετεγκατάστασή του.

Στο κλείσιμο της σύσκεψης ο Δήμος δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει άμεσα τις εργασίες αποκατάστασης του νέου κτιρίου του παλιού Νοσοκομείου έτσι, ώστε να καταστεί  κατάλληλο για τη χρήση που προορίζεται, να τοποθετηθούν ειδικά μεταλλικά ράφια και να μεταφερθούν οι τόμοι, τα ονομαστικά και αριθμητικά ευρετήρια, το Υποθηκοφυλακείο Τήλου-Χάλκης και να πραγματοποιείται πλέον η παραλαβή των πράξεων στο νέο χώρο. Η εκτίμηση από πλευράς Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου είναι, ότι οι άνω εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί  σε χρονικό διάστημα 1-2 μηνών προκειμένου να καταστεί δυνατή σε πρώτη φάση η διενέργεια ελέγχου των ακινήτων, η  κατάθεση αγωγών, συμβολαίων  και πράξεων. Ταυτόχρονα θα διενεργείται απογραφή και τμηματική μεταφορά μέρους του αρχείου μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς και την πλήρη λειτουργία του. Τον τρόπο αυτό μετεγκατάστασης αποδέχτηκε και ο Διευθυντής του Κτηματολογίου Ρόδου, αφού επιτυγχάνεται η άμεση μερική επαναλειτουργία του Κτηματολογίου  και ταυτόχρονα γίνεται πιο εύκολη  η μεταφορά του τεράστιου αρχείου του.

Από την πλευρά μας δηλώσαμε τη διάθεσή μας αν χρειαστεί, να συνδράμουμε για την απογραφή του αρχείου. Σε κάθε περίπτωση θα σταθούμε αρωγοί  με κάθε τρόπο στην ταχύτερη ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης, ώστε σταδιακά να επανέλθει η πλήρης λειτουργία του  Κτηματολογίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας

Βασίλειος Περίδης                                   Καλλιόπη Παπαπαύλου – Βαρδέλλη

Print Friendly, PDF & Email