Δελτίο τύπου Φωνητικού Συνόλου Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ Δ.Σ.Ρ.- Δελτίο Τύπου

Η  δυναμική πορεία του Φωνητικού Συνόλου του ΔΣΡ συνεχίζεται και φέτος με μεράκι, αφοσίωση στον στόχο και δουλειά.

Ο επιτυχημένος πρώτος κύκλος λειτουργίας του φωνητικού συνόλου, κάτω από την μουσική καθοδήγηση, την επιμονή και την τεχνική του έμπειρου μαέστρου Αντώνη Κυζούλη, απέδειξε ότι η θέληση μπορεί να αποδώσει καρπούς και μια ερασιτεχνική ομάδα συναδέρφων-μη μουσικών κατάφερε όχι μόνο να προάγει πολιτισμό, αλλά και να έχει αξιοσημείωτη και αδιάλειπτη παρουσία στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας.

Κατά την τελευταία 5ετία  δόθηκαν με επιτυχία ανοικτές συναυλίες για το κοινό της Ρόδου: στο Νεστορίδειο Ίδρυμα με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκη, Χατζιδάκι κ.λ.π.), στον Φάρο του Αγίου Νικολάου με αφιέρωμα στα τραγούδια που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις για το Θέατρο, στον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου με το έργο της Τίτσας Πιπίνου «Το αστέρι του Βορά» σε πρωτότυπη μουσική του μαέστρου Αντώνη Κυζούλη που μελοποίησε ποίηση του Μιχάλη Μπουρμπούλη,  στο Παλάτι των Ιπποτών με την μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο και  τέλος στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου με το αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάνου Λοίζου. Παράλληλα με τις κεντρικές αυτές συναυλίες, στην διάρκεια αυτών των χρόνων, το φωνητικό σύνολο συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας (Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς), ηχογράφησε τα τραγούδια για την παιδική παράσταση «αν όλα τα παιδιά της γης» και χάρισε αξέχαστες μουσικές βραδιές  στα μέλη μας.

Ο κύκλος αυτός ολοκληρώθηκε τον χειμώνα που μας πέρασε με την συγκέντρωση που διοργάνωσε το φωνητικό σύνολο για τα μέλη του Συλλόγου μας στο ΚΟΝ-ΤΙΚΙ με τραγούδια του μεσοπολέμου και τραγούδια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Τώρα ανοίγει ένας δεύτερος κύκλος. Το φωνητικό σύνολο, επαναπροσδιορίζεται και πάει ένα βήμα παραπέρα:  με νέα διάθεση, φιλοδοξίες και όρεξη για μάθηση, προσθέτει στα πλάνα του, εκτός από την μουσική διδασκαλία εκ μέρους του μαέστρου μας και θεωρητικά μαθήματα – σεμινάρια ορθοφωνίας με την διδασκαλία της σοπράνο Ζωής Κοκκαλά και καλεί όλους εσάς τους συναδέλφους που θέλετε να μας συντροφέψετε στο νέο  μουσικό ταξίδι μας να έρθετε στην παρέα μας.

Οι συναντήσεις μας γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου κάθε Τρίτη βράδυ 8.30-10.30 με πρώτη συγκέντρωση την Τρίτη 15.10.2019.

Σας περιμένουμε..

Print Friendly, PDF & Email