ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνήλθε σήμερα στις 8/5/2014 σε έκτακτη συνεδρίαση εξαιτίας της επίθεσης την οποίαν υπέστη ο συνάδελφός μας Άγγελος Μπόνης, εκπροσωπώντας ενδιαφερόμενο πολίτη σε δημοπρασία προκηρυγμένων θέσεων ομπρελών στις παραλίες της Ρόδου και αποφάσισε τα παρακάτω:

Α) Καταδικάζει την άγρια κι άδικη αυτή επίθεση την οποίαν υπέστη ο συνάδελφος από τους «πιστεύοντες» ότι έχουν μόνο εκείνοι το αποκλειστικό δικαίωμα να εκμεταλλεύονται τις παραλίες της Ρόδου, αποκλειομένου παντός ετέρου ενδιαφερόμενου.

Β) Καλεί τους εκπροσωπούντες τη Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΡΜΑΕ και την αρμόδια προς τούτο επιτροπή, να αποδείξει, ακυρώνοντας την υπό του κράτους της βίας και απειλών διεξαχθείσα δημοπρασία, ότι δεν ευνοεί προνόμια εκμεταλλεύσεων των παραλιών μόνο από συγκεκριμένους, οι οποίοι επί σειρά ετών αποκλείουν με κάθε μέσο τη συμμετοχή ετέρων πολιτών. Σε κάθε περίπτωση οφείλει η ως άνω Δημοτική επιχείρηση να μην δημιουργήσει την εντύπωση ότι η όλη διαδικασία είναι τυπική και περιορίζεται μόνο μεταξύ συγκεκριμένων υποψηφίων.

Γ) Το μείζον θέμα δεν είναι η άδικη και άνανδρη επίθεση την οποία υπέστη ο συνάδελφος μας, αλλά η συνέχιση μιας συμπεριφοράς η οποία αποδεικνύει ότι η κρίση αξιών κι αρχών συνεχίζεται παρά τη διαφαινόμενη οικονομική ανάκαμψη.

Καλεί ως εκ τούτου τις Εισαγγελικές Αρχές πέραν της αποδόσεως των ποινικών ευθυνών στους βιαιοπραγήσαντες, να διερευνήσουν το όλο ζήτημα της δημοπρασίας των παραλιών για την πάταξη φαινομένων που μας υποβαθμίζουν ως χώρα και ως κοινωνία.   

Ρόδος 8/5/2014

Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Σαρρής

Ο Γ.Γραμματέας Βασίλειος Καταβενάκης

Print Friendly, PDF & Email