ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου συνεχίζει την αποχή από την άσκηση των καθηκόντων των μελών του, την οποία ομόφωνα έχει αποφασίσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κι έχουν εγκρίνει οι Γενικές Συνελεύσεις ενός εκάστου Συλλόγου.

Βέβαια γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι χαλεποί λόγω της συνεχιζόμενης βαθειάς οικονομικής κρίσης, η οποία έχει πλήξει καίρια και το σώμα των δικηγόρων. Όμως το επονομαζόμενο φορολογικό – ασφαλιστικό νομοσχέδιο οδηγεί την τάξη των δικηγόρων όχι μόνο στην οικονομική εξαθλίωση, αλλά στην κατ΄ ουσίαν κατάργηση τους από τον θεσμικό τους ρόλο, της συμμετοχής τους στην διαδικασία της δίκης και της προάσπισης των δικαιωμάτων και της ατομικής ελευθερίας των πολιτών, ρόλος κατοχυρωμένος από το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ. Τα μέτρα τα οποία επιχειρείται να επιφορτιστούν στους δικηγόρους και γενικά τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι υπέρμετρα των δυνάμεων τους και οδηγούν στην κατ΄ ουσίαν κατάργηση τους, πράγμα το οποίο δεν νοείται σε μία δημοκρατικά δομημένη κοινωνία.

Επίσης ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου σέβεται απόλυτα και στηρίζει την συνταγματικά επιβαλλόμενη διάκριση των εξουσιών και καταδικάζει κάθε ενέργεια η οποία στοχεύει στην κατάργηση ή στην επέμβαση στις αρμοδιότητες οι οποίες από το Σύνταγμα ανήκουν αποκλειστικά σε άλλη εξουσία, φαινόμενα τα οποία καταγγέλθηκαν τελευταία.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Ρόδος 9 Μαρτίου 2016

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Σαρρής

 

Print Friendly, PDF & Email