Διαμαρτυρία ΔΣΡ για την καθυστέρηση πληρωμής της εκλογικής αποζημίωσης

  Προς

Το Υπουργείο Εσωτερικών

-Γενική Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης

-Διεύθυνση Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης 

-Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων

 

Σταδίου 27

Αθήνα

 

 

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου για την καθυστέρηση πληρωμής της εκλογικής αποζημίωσης.

Σύμφωνα με την υπ. αρ ΚΥΑ 35305/8.5.2019 (ΦΕΚ Β΄1562) άλλαξε ο τρόπος πληρωμής στους δικαιούχους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής των διοριζομένων, εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κλπ. Ειδικότερα για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που διορίστηκαν εντός του νομού της έδρας τους, τους γραμματείς της εφορευτικής επιτροπής και τους διερμηνείς τουρκικής γλώσσας και προβλέπεται υποχρεωτικά ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μέσω εφαρμογής στον δικτυακό τόπο www.gsis.gr  χρησιμοποιώντας προσωπικούς κωδικούς taxisnet.

Η διαδικασία, παρόλο που λειτούργησε για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για τις εκλογές της 26ης Μαΐου, δεν λειτουργεί για τις επαναληπτικές εκλογές της 3ης Ιουνίου με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι που άσκησαν τα καθήκοντα τους στις επαναληπτικές εκλογές να μην μπορούν να δηλώσουν και να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία των γραμματέων της εφορευτικής επιτροπής και οι ίδιοι  να δηλώσουν το IBAN τους προκειμένου να δικαιούνται της σχετικής αποζημίωσης.

Η κατάσταση αυτή σαφώς έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στο δικηγορικό σώμα, το οποίο συνεισέφερε τα μέγιστα σε μία εκλογική διαδικασία ιδιαιτέρως δύσκολη και απαιτητική, πρωτοφανή, για τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Τα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων έφεραν επάξια εις πέρας το τιτάνιο έργο που κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν, ανταποκρινόμενοι πλήρως στα καθήκοντα που ανέλαβαν και για το λόγο αυτό δικαίως αξιώνουν την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης έγκαιρα και χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία και κωλυσιεργία.

Προς αποκατάσταση της αναστάτωσης που δημιουργήθηκε, καθώς και της ανασφάλειας που προκαλεί η μη έγκαιρη καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης, ενόψει μάλιστα των επερχόμενων εκλογών της 7ης Ιουλίου,  ΚΑΛΟΥΜΕ τους εμπλεκόμενους φορείς να ανταποκριθούν άμεσα στην εκπλήρωση των εκκρεμών υποχρεώσεων τους, οι οποίες απορρέουν από την άνω εκλογική διαδικασία.

Μετά τιμής

Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

 

Ο Πρόεδρος                                                Η Γ. Γραμματέας

 

 

Βασίλειος Περίδης                                        Καλλιόπη Παπαπαύλου – Βαρδέλλη

Print Friendly, PDF & Email