ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Υ.Δ. Κ. ΠΑΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κατόπιν πρόσκλησης του  Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου αφίχθη  στη Ρόδο, στις 17 και 18 Μαΐου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.Πάνος Αλεξανδρής. Επισκεφτήκαμε μαζί το Κτηματολόγιο Ρόδου, όπου με τον Διευθυντή του  Κτηματολογίου Ρόδου κ. Νικόλαο Ματσάκη  εκθέσαμε τα υπάρχοντα προβλήματα, ζητήσαμε  τη συνδρομή του Υπουργείου για τη στελέχωση του Κτηματολογίου με υπαλλήλους και με τεχνικό προσωπικό, επίσης την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου και Δικηγορικού Συλλόγου για την πρόσληψη Δικηγόρων, προκειμένου να βοηθήσουν στην καταχώρηση των εκκρεμών πράξεων, και μάλιστα συμφωνήσαμε να παραταθεί η πράξη  παραχώρησης του κτηρίου του παλιού Νοσοκομείου για τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Ειρηνοδικείο  Ρόδου, όπου ο κ. Γενικός   διαπίστωσε από κοντά την κακή κατάσταση της οροφής και την ακαταλληλότητα του χώρου και συνομιλήσαμε με τους υπαλλήλους, επισκεφτήκαμε τον  Πρόεδρο Εφετών Δωδεκανήσου, όπου συζητήθηκε  το θέμα του  Δικαστικού Μεγάρου και του Ειρηνοδικείου.

Επισκεφτήκαμε επίσης τον Περιφερειάρχη Ρόδου, με τον οποίο συζητήσαμε θέματα αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου και του Κτηματολογίου, τον Δήμαρχο Ρόδου, το Διοικητικό Πρωτοδικείο και τέλος έγινε εκτενής ενημέρωση και συζήτηση  στο  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας. Όλοι συμφώνησαν να παραταθεί η παραμονή του Κτηματολογίου Ρόδου στο χώρο του Παλιού Νοσοκομείου και να μεταφερθούν το Διοικητικό Πρωτοδικείο και τα γραφεία του Ειρηνοδικείου στον αποκατεστημένο χώρο του παλιού Κτηματολογίου, ο οποίος θα είναι σύντομα έτοιμος, μάλιστα οι υπηρεσίες αυτές υπέβαλαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και σχετικά αιτήματα μετεγκατάστασης τους στο χώρο του παλιού Κτηματολογίου, το οποίο θα είναι έτοιμο μάλλον περίπου σε τρεις μήνες, τα οποία αποδέχτηκε και ο κ. Γενικός.

Ταυτόχρονα μας δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων, το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ να αναλάβει τη σύνταξη μελέτης και την σύνταξη προϋπολογισμού για να προχωρήσει η αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου. Παράλληλα έχουμε υποβάλλει και αίτημα για την μεταφορά  των αρμοδιοτήτων του Κτηματολογικού Δικαστή στον Διευθυντή του Κτηματολογίου, όπως επίσης  και  την κατάργηση της ενημέρωσης οικοδομής με σχετική τροποποίηση του Κτηματολογικού Κανονισμού προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εγγραφής των πράξεων .

 

        Ο Πρόεδρος                                      Η Γενική Γραμματέας 

       Βασίλειος Περίδης                             Ανθούλα Καραολάνη

Print Friendly, PDF & Email