Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για το θέμα του ΤΥΔΕ

Θέμα : ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΡΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΦΚΑ – ΤΥΔΕ

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Καταρχάς επιτρέψτε μας να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας  και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο απαιτητικό έργο σας.

Η παρούσα επιστολή αποτελεί συνέχεια μιας πολύμηνης προσπάθειας με στόχο την επίλυση του χρόνιου πλέον ζητήματος επικοινωνίας και εν γένει πρόσβασης των μελών μας στις υπηρεσίες του  ΕΦΚΑ – ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ – ΤΥΔΕ.

Η διατήρηση της αυτοτέλειας του ΤΥΔΕ με έδρα την Αθήνα, με μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης τα γραφεία της Αθήνας και χωρίς την λειτουργία κατά τόπους περιφερειακών υποκαταστημάτων, έχει δημιουργήσει ένα σοβαρότατο χρόνιο πλέον ζήτημα εκκρεμοτήτων και μη αντιμετώπισης ζητημάτων κοινωνικής ασφάλισης των μελών μας. Είμαστε ο μοναδικός κλάδος εργαζομένων υπαγόμενος στον ΕΦΚΑ, του οποίου τα μέλη απαιτείται, για την διεκπεραίωση ακόμη και της πιο απλής διαδικασίας,  να μεταβούν στην Αθήνα. Ενδεικτικά κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας καθημερινά είναι η σχεδόν αδύνατη επικοινωνία (τηλεφωνική, email  κ.λπ.) με τους υπαλλήλους του Ταμείου λόγω του όγκου δουλειάς που αντιμετωπίζουν, η δυσχέρεια στην εγγραφή και την ασφάλιση νέων μελών μας  (σημειώνουμε εδώ, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασκουμένων και νέων δικηγόρων – μελών μας παραμένουν ανασφάλιστοι, ενώ πληρώνουν εισφορές), η μη δυνατότητα εγγραφής νεογέννητων τέκνων ως νέων μελών, ενώ στο μηχανογραφικό σύστημα ανακύπτουν επαναλαμβανόμενα προβλήματα που πολύ συχνά έχουν ως αποτέλεσμα την αυτόματη αφαίρεση της ασφαλιστικής ικανότητας των μελών μας.  Επιπλέον αιτήσεις παράτασης ασφάλισης προστατευόμενων μελών (συζύγων και τέκνων ενήλικων) και σοβαρότατα ζητήματα με την συνέχιση της ασφαλιστικής ικανότητας των συνταξιούχων δεν διεκπεραιώνονται, με αποτέλεσμα  να  παραμένουν κάποιοι απ’ αυτούς χωρίς ασφαλιστική ικανότητα.

Τα παραπάνω ζητήματα καθώς και πλείστα όσα αντιμετωπίζουν καθημερινά τα μέλη μας και τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την αποστέρηση του αναφαίρετου δικαιώματος πρόσβασης στις πολύτιμες υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης καθιστούν επιβεβλημένη την, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, αντιμετώπιση της κατάστασης.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε ως επείγουσα προτεραιότητα την επιφόρτιση ενός ή πλέον του ενός αρμοδίων υπαλλήλων στο Κατάστημα Ρόδου του ΕΦΚΑ, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στο μητρώο ασφαλισμένων του Τομέα Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών, για  εξυπηρέτηση αποκλειστικά των Δικηγόρων της Δωδεκανήσου με στόχο την επιτόπου διεκπεραίωση των υποθέσεων που ανακύπτουν.

Ευελπιστούμε, ότι θα εγκύψετε στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα προκειμένου να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν απεμπλοκή των μελών μας από την υφιστάμενη δυσχερέστατη κατάσταση, που ανωτέρω περιγράφουμε και θα μεριμνήσετε προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της υφιστάμενης δυσλειτουργίας.

 

Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

 

Ο Πρόεδρος                                                Η Γ. Γραμματέας

 

 

Βασίλειος Περίδης                               Καλλιόπη Παπαπαύλου – Βαρδέλλη

Print Friendly, PDF & Email