ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΣΡ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ

Επιτροπή Ανθρωπίνων                                                  

Δικαιωμάτων Δικηγορικού                                                

Συλλόγου Ρόδου                                                                        

                                

                                                                                                                                                                                                                                                    Ρόδος 26.11.2016

 

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου,  Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών,  υπεγράφη στη Ρόδο το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, μεταξύ  του Δήμου Ρόδου – Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου με στόχο την ενίσχυση των Δομών Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου και συγκεκριμένα του  Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και  του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και η πρόεδρος της Επιτροπής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Ρ. κ. Καλλιόπη Παπαπαύλου Βαρδέλλη,  παρουσία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Κ. Σαρρή, των λοιπών δικηγόρων μελών της Επιτροπής καθώς και στελεχών των υπηρεσιών του Δήμου.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας σταθερής και θετικής συνεργασίας μεταξύ των τριών φορέων που είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση του κοινού σε ζητήματα που αφορούν την προστασία δικαιωμάτων αλλά κυρίως την ενημέρωση των γυναικών θυμάτων βίας σχετικά με τις εκάστοτε δυνατότητες δωρεάν δικαστικής συνδρομής εκ του νόμου μέσω των προγραμμάτων δωρεάν νομικής βοήθειας.

Καθώς το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών βαίνει συνεχώς αυξανόμενο,  με τους αριθμούς στην Ελλάδα να συγκλονίζουν το κοινό αίσθημα,  η  υποστήριξη κάθε γυναίκας που έχει υποστεί βία (σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική ή κακοποίηση ως θύμα trafficking) ή πολλαπλή διάκριση λόγω φύλου, αποτέλεσε ύψιστη προτεραιότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου από την στιγμή της ίδρυσής της το 2011.

Για το λόγο αυτό η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου συμμετέχει ενεργά στο υποστηρικτικό δίκτυο, το οποίο δρα στο νησί μας ενισχύοντας, ενδυναμώνοντας και στηρίζοντας τις γυναίκες εκείνες που με γενναιότητα επιλέγουν να βγουν από τον φαύλο κύκλο της κακοποίησης, διεκδικώντας την ζωή που τους αξίζει.

Print Friendly, PDF & Email