Ημερίδα Σφακιανάκης 22 Μαϊου Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου: "Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, μύθοι και αλήθειες"

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ρόδου (ΕΑΝΔιΡ) οργανώνει ενημερωτική ημερίδα στη Ρόδο, ανοικτή προς το ροδιακό κοινό, του κου Μανώλη Σφακιανάκη, πρώην υποστράτηγου και Βοηθού Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα “Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου: ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, μύθοι και αλήθειες”.

Ο κ. Μ. Σφακιανάκης θα συνοδεύεται από την εγκληματολόγο – ψυχολόγο Μαρίσα Βουλγαράκη και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι φαινόμενα που απασχολούν τους εφήβους και τους ενήλικες, κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο, όπως:

– Ψηφιακά αποτυπώματα/ ίχνη.

– Sexting ή διαδικτυακό sex

– Grooming ή αποπλάνηση κ.λπ.

– Ψηφιακές διαδρομές υψηλού ρίσκου

Στα θέματα αυτά θα παρουσιαστούν οι επικίνδυνες πτυχές, οι λόγοι που οδηγούν στα φαινόμενα αυτά και οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Μαΐου και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων Ροδίνι. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η κα Χαρούλα Γιασιράνη, εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δια βίου Μάθησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Εθελοντισμού και η Χρυσή Χρυσοχού, Δικηγόρου εξειδικευμένη στο Δίκαιο του Διαδικτύου, των προσωπικών δεδομένων και του κυβερνοεγκλήματος και προέδρου της ΕΑΝΔιΡ.

ΑΦΙΣΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Print Friendly, PDF & Email