ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΕΩΣ 31/5/2023

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου  αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των μελών του από τις υποθέσεις Νομικής Βοήθειας και τη μη έκδοση γραμματίων προκαταβολής και ενσήμων σε όλες τις υποθέσεις της Νομικής Βοήθειας μέχρι τις 31/5/2023, οπότε και θα επανεξεταστεί το θέμα ανάλογα με την πρόοδο υλοποίησης των προβλεπόμενων στην διάταξη του άρθρου 69 ν. 5016/2022.

Πλαίσιο αποχής 

1. Οι Δικηγόροι οφείλουν να παραλαμβάνουν τους διορισμούς και να συμμορφώνονται με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΡ.
2. Χορήγηση αδειών στις εξής περιπτώσεις :

α. Παραγραφές και αποσβεστικές προθεσμίες σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις. Στις ποινικές υποθέσεις, στα πλημμελήματα συμπληρωμένα έξι έτη στον α’ βαθμό και επτά έτη στο β’ βαθμό και συμπληρωμένα δεκαπέντε έτη στα κακουργήματα.

β. Συνοδείες στις ποινικές υποθέσεις.

γ. Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, όπου υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος, κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου (πχ διατροφή ανηλίκου, διατήρηση ψυχιατρικής κράτησης κ.οκ.)

δ. Κατάθεση προτάσεων σε δίκες νέας τακτικής.

ε. Σε δίκες β΄ βαθμού με κρατούμενο, συνεπεία πρωτοβάθμιας απόφασης.

στ. Σε προσωρινά κρατούμενους εν’ όψει της συμπλήρωσης προσωρινής κράτησης. Συμπληρωμένοι δέκα μήνες σε περίπτωση δωδεκάμηνου και δεκαπέντε μήνες σε περίπτωση δεκαοκτάμηνου.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος              Η Γ. Γραμματέας
Βασίλειος Περίδης   Ανθούλα Καραολάνη
Print Friendly, PDF & Email